Scanning & Forudsigelser

Forudsigelser

Først næsten 4 uger efter parringen, kunne vi få bevisligt bekræftelse på om Lulu var drægtig med små vapser.

Vi var dog slet ikke i tvivl, for i følge alle de bøger og netsider vi havde tygget os igennem, så var Lulu en 100% prototype på en drægtig Bichon Havanais.

Stort set lige siden Lulu blev parret har hun opført sig anderledes. Hun har været meget stille, har intet ville spise, halen har konstant været nede og på gåturene har tempoet slet ikke været som det plejer.

MEN på den anden side, så har Lulu efter en hver løbetid selv troet på at hun var drægtig og dermed opført sig anderledes – så måske vi alligevel bare lod os narre. Men denne gang var det en anelse anderledes end det plejer.

Vi læste lidt om drægtighed og hørte på andres erfaringer. Og var hun drægtig, så var hun helt efter bogen. Frem til 3. uge efter parringen hvor hvalpene sætter sig fast, kunne hunden sagtens have kvalme, trække sig ind i sig selv etc.

Så scanningen kunne ikke gå hurtigt nok, NU ville vi have svar og syn på det vi allerede vidste. Så ca. 3 uger efter parringen blev Lulu scannet.

Scanning

Scanning & Forudsigelser    Scanning & Forudsigelser

Weeee den var god nok, Lulu var drægtig. På dette meget tidlige scanningstidspunkt – som jo primært kun er for at få bekræftet drægtigheden – kan man ikke forudsige hvor mange hvalpe der er. Hvalpene er endnu for små og kan gemme sig helt væk.

Vi var dog så heldige at vi med sikkerhed kunne se minimum 3 hvalpe. Det betyder jo så at vi i hvert fald er sikre på 3, men at der sagtens kan være 4-5 stykker.

Det var en fantastisk fornemmelse endelig at få drægtigheden bekræftet. Og samme dag var det også som om at al Lulus kvalme og hendes deprimerede tilstand også forsvandt og hun igen blev sig selv.

Nu skal vi igang med alle de fysiske forberedelser såsom finde fødekasse, tæpper og div. udstyr og vi glæder os vildt.

Det aller første vi har anskaffet os, er bogen “Hundeopdræt – med omhu og omtanke” af Hanne Mathiasen. En fantastisk bog, hvor vi i detaljer grundigt kan forberede os. Den kan lånes på biblioteket.

Jeg er også begyndt at forberede en lille hvalpemappe som skal fyldes med gode informationer om både Lulu, hvalpene og andre gode og nyttige informationer, og som skal følge med hvalpene når de engang skal flytte ud i deres nye familier.

Har du spørgsmål til scanning og drægtig hund, er du velkommen til at skrive i kommentaren herunder.